Powervrouw

Krijg jij weleens briefjes uit de hemel? Je weet wel, van die tastbare aanwijzingen van God zelf over welke keuze je moet maken, bevestigingen dat je de juiste weg bent ingeslagen? Juist, ik ook niet.

Knopen doorhakken

Ik zit weer in zo’n proces – nadenken over grote dingen, knopen doorhakken, risico nemen. Ooit was ik dan naarstig op zoek naar hulp van boven. “Geef me een teken!!” Eigenlijk kwam dat nooit. Zocht ik misschien naar het verkeerde? Want wat ik wél regelmatig is een lief kaartje van een vriendin, een appje op het juiste moment, of gewoon een gevoel, zo’n innerlijke overtuiging ‘dit klopt’, of juist het ongemakkelijke ‘blijf hier maar weg’. Daar leer ik steeds meer op te vertrouwen. 

Kaartjes-explosie

Vorige week had een lieve vriendin het even pittig. Met een heel clubje besloten we tot een ‘lieve-kaartjes-explosie’. Ik stuurde haar deze. Een paar dagen later verzuchtte ik naar haar dat ik voor een lastige keuze stond en alwéér geen briefje uit de hemel had gekregen. Waarop ze meteen reageerde: “Tuurlijk wel, maar die heb je toen meteen naar mij verstuurd.” 

Zelf kiezen is kwetsbaar

Zou het zo werken? Ik kon er in ieder geval weer tegenaan. Niet omdat ik nu precies weet wat ik moet doen, maar omdat ik, zelfs door mijn eigen woorden, weer even aan mijn eigen ‘power’ herinnerd werd. 
Dat is misschien wel wat ik het meest nodig heb. Zélf keuzes maken, zonder de uitkomst zeker te weten, voelt onwijs kwetsbaar. Daar is moed voor nodig, en de bereidheid om te durven falen. Daar kan Brené Brown je trouwens alles over vertellen (en dat doet ze ook, in haar nieuwe Netflix docu, ‘the Call to Courage’, gaat dat zien! Ik meen het. Neem een avond vrij, nodig vrienden uit, bak brownies, koop tissues en drink thee met Brené). 


Ik ga dus vooral door met mijn portie moed bijelkaar sprokkelen, kracht in kwetsbaarheid tonen enzo. Maar mocht je connecties hebben hierboven, post blijft altijd welkom.