TED Talk: Stuur je dochter op avontuur!

Vandaag is het “International Day of the Girl”. Een perfecte dag om dit inspirerende, uitdagende filmpje te kijken. Caroline Paul was brandweervrouw, is schrijver van ‘Het boek voor meisjes met lef’ en heeft recht van spreken als het gaat over wat zij noemt gutsy girls.

Risico durven nemen

Waar jongens al vanaf het begin vaak worden aangemoedigd om stoere spelletjes te doen, in bomen te klimmen en risico te nemen, zijn we vaak veel beschermender voor meisjes. Dat heeft volgens Caroline niet alleen invloed op hun kindertijd, maar ook op hoe ze later keuzes maken. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar zit zó ingebakken in ons ouderschap dat het nog best lastig kan zijn om ook de meiden op avontuur te sturen. Voor mij als meisjesmama best een uitdaging. Ik ben namelijk zelf zo ongeveer de minst avontuurlijke persoon die ik ken. En vanwege de moeizame (lees: superheftige) start van mijn oudste ben ik misschien wel een tikkeltje overbeschermend. In theorie ben ik het er hartstikke mee eens dat meiden moedige dingen moeten doen, in de praktijk sta ik vaak onder het klimrek om eventueel iemand op te vangen. 

Werk aan de winkel

Nu ik een tweede dochter heb die in de leren-lopen-fase zit, die blijkbaar ALLES durft en daarbij voortdurend valt én gewoon weer opstaat, leer ik langzaam dat het ook anders kan. En wat nou zo leuk is: stoere meiden hebben een stoere mama nodig. Dus werk aan de winkel voor mij. Vandaag op zoek naar speeltuin met klimrek. Misschien durf ik er zelf ook wel op…

1 gedachte over “TED Talk: Stuur je dochter op avontuur!

  1. Go mama! ??
    Hier met 3 meiden ook werk aan de winkel!
    Fijn om hier op tijd op gewezen te worden, vóórdat ze al volwassen zijn.

    Toffe site trouwens! #welldone

Reacties zijn gesloten.